I disse dager oppfordrer myndighetene oss alle til å tilbringe årets sommerferie i eget land.
Dette kan bli året der vi gjenoppdager Norge som ferieland.

Mange nordmenn har hatt et selvfølgelig forhold til alle de vakre natur- og kulturlandskapene som finnes i landet vårt, og reist til utlandet når det er ferie. I år vil dette bli annerledes. På grunn av Koronaviruset vil mange få muligheten til å oppleve Norge på en helt ny måte. Her er noen idéer til deg som vil starte ferieplanleggingen, for å kunne begynne å glede deg allerede nå.


Severdigheter på Lillehammer

Maihaugen på Lillehammer er et stort friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder – her skapes varige sommerminner. Kunstinteresserte kan også besøke Innlandets eneste kunstmuseum, Lillehammer Kunstmuseum. Samlingen består av rundt 1500 kunstverk som fra ulike perspektiver forteller Norges kunsthistorie fra 1800-tallet til i dag. Hovedbygget tegnet av Snøhetta er i dag et arkitektonisk ikon.


 

Sov i verdens høyeste trehus

Wood Hotell i Mjøstårnet har hele 72 hotellrom. Besøk hotellets restaurant for et deilig måltid med utsikt over Mjøsa eller ta en tur med fantastiske Skibladner – Norges eneste hjuldamper. 
 

Besøk Prøysenhuset

Rudshøgda er kjent som hjemstedet til forfatteren og visesangeren Alf Prøysen. Prøysenhuset er tegnet av Snøhetta i et formspråk som harmonerer med naturen rundt. Inne i huset ligger Kafé Julie, en innholdsrik prøysenbutikk, utstilling, og flere aktivitetsrom. I aktivitetsrommene legges det til rette for ulike alderstilpassede aktiviteter, som snekkerverksted, skriveverksted, lesing og lek. Et besøk på Prøysenhuset vil være en stor opplevelse for alle som har vokst opp med Prøysens vers og viser. 


Se moskus på Dovrefjell
Dovrefjell er det eneste stedet i Norge – og ett av få steder i verden – hvor du kan oppleve moskus. Du kan bestille moskussafari fra både Dombås og Hjerkinnhus. Det er nesten 100% sikkert at du får se moskus på turen!

 

Opplev pilegrimsleden

En vandring på pilegrimsleden gjennom Gudbrandsdalen gir tid til refleksjon og ro. Naturen spenner fra tettvokst og trolsk urskog til åpent kulturlandskap. Levende bygder, kulturhistorie, kulturlandskap og gjestfriheten ved våre overnattingssteder vil gi deg en uforglemmelig opplevelse. På Pilegrimssenter Dale-Gudbrands Gard kan du få gode råd på veien, eller velge et av våre turforslag. 
 

Fiske i Alvdal

I Alvdal kan du oppleve både godt fiske og flotte naturopplevelser. Her er elver, bekker, tjern og sjøer som kan by på et variert fiske etter både ørret, harr, sik, røye, abbor og gjedde. Du kan løse et felles fiskekort som gjelder for flere fiskeområder i kommunen: Glomma, Folla, Sølndalen, Strålsjøen, Kvebergstjønna, Aumdalen og omegn. Ingenting er som å stå ved elvebredden og vente, og vente, og vente – og så plutselig kjenne at det napper!


 

Rafting og fjellsykling i Oppdal

Mellom Dovrefjell og Trollheimen ligger Oppdalsbygda som kan tilby naturbaserte aktiviteter for hele familien. Med majestetiske fjell, grønne daler med seteridyller, dramatiske elver og gode fiskevann er Oppdal et fantastisk utgangspunkt for sykkelturer, fjellturer – og rafting! Turene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, men felles for alle er at de går i flott terreng i det fineste vi har av norsk natur. Rafting arrangeres i ulike områder av elva Driva, og passer for alt fra uerfarne og barnefamilier, til våghalsene som er ute etter det mer ekstreme. Reis til Oppdal for naturopplevelsene du snakker om i morgen og aldri vil glemme!
 

Gjenoppdag bilferien

Dette er tiden da mange normalt planlegger sommerferien, og aldri har det vært flere gode grunner til å legge ferien til Norge: Alle utenlandsreiser er beheftet med stor usikkerhet. Du vil bidra til å opprettholde viktige arbeidsplasser i det norske samfunnet. Men viktigst av alt, du vil oppleve nye dimensjoner i ditt eget land, og se og lære mye for første gang.
 
Kanskje er det tid for å gjenoppdage den gode, gamle bilferien, ferieformen som gir rom for innfall og impulsivitet. Reise sakte, stoppe når man har lyst, ta inn kjente og ukjente landskap, oppleve gleden ved hendelser som ikke er planlagt. Sørg for god hvile og minnerike måltider underveis!
 
2020 blir et annerledesår på så mange måter. Grip muligheten og oppdag Norge som ferieland!