Telemarkstunet
Telemarkstunet

Telemarkstunet

Om oss

Telemarkstunet

Tunet består av åtte forskjellige bygninger og er satt opp som et gårdstun. Skumringstimen ute på stabburshella med lys tent både ute og inne er uimotståelig og trolsk.

Alle veier fører til Kanthaugen, enten man velger å ankomme med stolheis fra bunnen av Lysgårdsbakkene, med bil, buss, kanefart eller til fots. Et måltid hos oss kan med hell kombineres med aktiviteter både før og etter besøket på Telemarkstunet. Vi dekker til våre gjester ved langbord i de trivelige stuene på Låven, og tar imot grupper fra 15 til 150 personer.

Historikk
Telemarkinger vil ikke at de fredelige syslene fra våre rike tradisjoner skal gå i glemmeboken. Derfor Telemarkstunet bygget på Lillehammer. Vi ønsker fortsatt å fortelle historier fra forgangne tider og åinderlig stolte av.
Telemarkstunet begynte som et eventyr: 12 arbeidsledige laftere som gikk sammen og satte i gang med det de virkelig kunne, vakkert håndtverk bygget på eldgamle tradisjoner. De satte opp et komplett tun i klassisk mønster med en... bygningsmasse så solid og ekte at hele tunet virker urokkelig. Telemarkstunet sto ferdig 10 juli 1993 og var Telemark fylke sitt store satsningsprosjekt i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994. 
Telemarkstunet driftes nå av Frich´s, og heter nå Telemarkstunet by Frich´s.

Åpningstider:
Åpent for grupper etter avtale: telemarkstunet@frich.no

Foto: Ian Brodie / Lillehammer.com

Telemarkstunet

Åpningstider

Åpent for grupper etter avtale: telemarkstunet@frich.no

Kontakt
Kantveien 135, Lillehammer 2618+47 952 18 225telemarkstunet@frich.no
Org nr: 922 176 434
IBAN: NO8720852901625
SWIFT: SPTRNO22