Gode opplevelser!

Velkommen til Frich´s

OM OSS

Frich´s er en kjede av hoteller og spisesteder.

Frich´s er en fremtreden kjede innen hotell- og restaurantbransjen. Med en årlig omsetning på over 160 millioner kroner, er kjeden en betydelig aktør i bransjen, og støttes av omtrent 350 dedikerte medarbeidere.

Kjedens mangfoldige tilbud inkluderer Frich´s Hotel Hamar, Wood Hotel by Frich´s, Frich´s Rudshøgda, Jafs Rudshøgda, Maihaugen by Frich´s, Kunstkafeen by Frich´s, Telemarkstunet by Frich´s, Ilsetra by Frich´s, Dale-Gudbrands Gard by Frich´s, Frich´s Dombås, Pannekakehuset by Frich´s, Jafs Dombås, Ljoshaugen by Frich´s, Basecamp Frich´s Hjerkinn, Kongsvold Fjellstue by Frich´s, Frich´s Alvdal, Jafs Alvdal, Frich´s Åndalsnes, samt Dovre & Lesja Aktiv. Alle disse stedene drives under Frich´s Management, som bidrar til å gjøre Frich´s til en av de mest betydningsfulle lokale aktørene i regionens overnattings- og restaurantbransje.

 

 


Det var en gang...

Eventyret om Olaf Frich og Dombås

  

 

 

 

Olaf Frich var 27 år da han kom til Dombås i 1942, ferdig utdannet konditor og trolig med en fortid til sjøs. Dombås var en heksegryte av militær og sivil virksomhet da Olaf Frich startet sin første bedrift under 2. verdenskrig.

Midt i et bondedistrikt med kyr på hvert bruk, begynte han å selge melk! Med hjelp av lokal kreditt, utvidet han snart virksomheten med å bake brød i et lite rom bak den vesle melkebutikken, og litt etter åpnet han kafe. Selv om det allerede fantes flere kafeer i Dombås, ble Frichs kafe fort populær.

I flere etapper utvidet han kafeen, før han kjøpte det store bakeriet ved Joramo som tyskerne hadde bygd og drevet under Annen verdenskrig. Det ble omtalt som det mest moderne mellom Oslo og Trondheim, og hadde en deighvirvler med en kapasitet på 930 brød i timen.

 

 

Mot slutten av 1960-tallet så Olaf Frich at det ikke lenger var noen mening i å klatte mer på den gamle og ikke særlig estetiske firkantede kassen. Han bestemte seg for å satse stort, og i 1971 stod Frichgården ferdig, med plass til en rekke butikker ved siden av hans egen virksomhet.

Olaf Frich gikk bort i 1977, men rundt år 2000 skjedde det en kraftig vitalisering og modernisering av virksomheten. Da overtok sønnesønnen Øyvind, som forsto at ”Frich-produktet” måtte endres i pakt med tiden, for eksempel i retning av kortreist mat og lokale råvarer.

Fra 2003 overtok selskapet serveringssteder på flere strategiske steder, som Rudshøgda og Alvdal.
I dag markerer bedriften seg som en betydelig aktør i privat sektor, med mer enn 350 personer på lønningslisten gjennom året. Frich’s hoteller og spisesteder omsetter årlig for over kr 160 millioner.
Med steder som Frich's Hamar, Wood Hotel by Frich's og Kongsvold Fjeldstue, har Frich's blitt en stor aktør innenfor overnatting- og restaurantbransjen. 

Ånden fra Olaf Frich lever videre i nye former,
ivaretatt av nye generasjoner.

 

 

 Hvem er Frich´s?

Vi er det ultimate valget for en komplett opplevelse!

 

 

 

Vår visjon


Frich´s skal tilby komfortabel overnatting, gode matopplevelser og vellykkede møter, alt på ett sted.

 Hos Frich’s har vi et mangfold av unike steder for deg å utforske. Enten du foretrekker vakker natur, historiske steder eller mer sentralt. Vårt mål er å sikre at gjestens opplevelse blir vellykket uansett anledning.  

Velkommen til Frich´s. Hvor gode opplevelser blir skapt!

 

Rein på menyen

 

Oppdag hvordan Frich’s kombinerer smakfulle retter med bevaring av norsk natur gjennom prosjektet «Rein på menyen»

Les mer her

Gode matopplevelser


Hos Frich's er maten mer enn bare et måltid - det er en essensiell del av opplevelsen. Vi serverer retter laget av gode råvarer, nøye utvalgt fra anerkjente leverandører. Vårt mangfoldige tilbud inkluderer alt fra velsmakende frokoster og rikholdige lunsjer til søte fristelser og påsmurte lekre retter. For de som ønsker en mer omfattende matopplevelse, tilbyr vi også skreddersydde 3-retters menyer og á la carte-alternativer, samt spesielle selskapsmenyer

 

 

 

 

Komfortabel overnatting

Frich’s tilbyr et bredt spekter av overnattingsmuligheter, tilpasset enhver smak og behov. Enten du søker vakker natur, ønsker å dykke inn i historiske områder, eller foretrekker et mer sentralt beliggende hotell, har vi det perfekte stedet for ditt opphold. Våre hoteller kombinerer komfort og stil, sikrer en avslappende og minneverdig opplevelse for alle våre gjester.

 

Frich’s Conference Choice

Med 'Frich’s Conference Choice', tilbyr vi deg friheten til å velge blant en rekke unike lokasjoner for dine møter og konferanser. Vårt mål er å sikre at ditt arrangement blir en suksess, uavhengig av dine preferanser. Våre møte- og konferanselokaler er utstyrt for å imøtekomme alle behov, fra teknisk utstyr til fleksible romoppsett, og sikrer en produktiv og inspirerende atmosfære.

 

 

 

Catering og selskap hos Frich´s

Vi mener maten er det viktigste virkemiddelet for ethvert selskap. Hos Frich's får du gode matopplevelser skapt av gode råvarer fra utvalgte og anerkjente leverandører. Våre erfarne kokker er lidenskapelig opptatt av å lage smakfulle retter basert på norske smaker som bevarer essensen av norsk matkultur.

Enten du trenger mat til en konfirmasjon, dåp, minnestund, sommerfest, bryllup eller lunsj på jobben, sørger Frich's for gode matopplevelser for enhver anledning. Vi har også flotte lokaler til store og små grupper, perfekte for å feire selskapet ditt hos oss.

Frich's er mer enn et sted – det er en arena for uforglemmelige opplevelser og arrangementer. Vi tilpasser hvert arrangement etter dine behov, enten det er familiefeiringer som bryllup og jubileer, eller bedriftsarrangementer som teambuilding og workshops. Våre lokasjoner tilbyr den perfekte bakgrunnen for ethvert arrangement, og vårt dedikerte team sikrer at hver detalj blir ivaretatt for en problemfri og minneverdig opplevelse.

 

Opplevelser

Vi er det ultimate valget for en komplett opplevelse! Hos Frich’s finner du perfekte steder for å utforske Norges praktfulle nasjonalparker, inkludert Rondane, Dovrefjell og Sunndalsfjella. Våre guidede turer tilbyr en unik sjanse til å oppleve den norske villmarken, inkludert moskus- og elgsafarier, samtidig som du lærer om områdets rike historie og kultur. Uansett om du foretrekker fjelluft og skiløyper i Øyerfjellet, vintersport nær Gålå, eller fjellturer i Åndalsnes, har vi noe for enhver smak.

Dykk inn i Hamarregionens historie og kultur med besøk til verdens vakreste museer, sjarmerende gårdsbutikker, og den historiske Domkirkeodden. Opplev 'den langsomme reises kunst' om bord på Skibladner, verdens eldste hjuldamper, eller skap familievennlige minner på Koigen i Hamar by. For naturelskere, tilbyr området rundt Hamar og Ringsaker ubegrensede muligheter for turer i skoger og lavfjell.

Frich’s tilbyr den perfekte blandingen av fjell, historie og yrende byliv, sikrer at hver opplevelse blir uforglemmelig.

 

Bli en del av Frich’s Team!


Interessert i å jobbe med oss? Hos Frich’s søker vi alltid etter dedikerte og lidenskapelige individer som ønsker å bidra til våre unike gjesteopplevelser. Vi inviterer deg til å sende en åpen søknad. Enten du har erfaring fra hotell- og restaurantbransjen eller er ny i feltet, kan du finne din plass i vårt team. Bli med oss og vær en del av Frich’s spennende fremtid!

Send en åpen søknad nå

 

Bærekraft

Bærekraft er en integrert del av Frich's identitet og virksomhet. Vi er forpliktet til å fremme bærekraftige praksiser som styrker vårt omdømme og gjenspeiler våre verdier. Vår innsats fokuserer på samarbeid med bevisste leverandører som deler våre mål for bærekraft. Vi velger leverandører som tar hensyn til miljøpåvirkning, dyrevelferd og reduserer transportbehov, emballasjebruk, utslipp og svinn.

Alle ansatte hos Frich's spiller en viktig rolle i vårt bærekraftsarbeid. Vi oppmuntrer til stolthet, bevissthet og kunnskap om råvarer og produksjonen frem til servering av sluttproduktet. Våre ansatte har trygge arbeidsplasser med gode arbeidsavtaler, et støttende arbeidsmiljø, og muligheter for langsiktighet.

 

 

 

Matsvinn


Hos Frich's er vi dedikert til å servere god og sunn mat i de riktige mengdene, slik at du blir mett på en måte som også er bra for miljøet. Vi streber etter å unngå matsvinn og samtidig sørge for at du er fullt tilfreds. Hvis du fortsatt føler deg sulten etter den første porsjonen, tilbyr vi gjerne en ekstra av dagens rett. Dette gjør vi for å møte dine behov, samtidig som vi reduserer miljøpåvirkningen.

Vår tilnærming til bærekraft bygger på tre grunnpilarer: omsorg for jordkloden, økonomisk ansvar og velferden til mennesker. Vi er aktivt involvert i å redusere matsvinn gjennom initiativer som Kuttmatsvinn og TooGoodToGo, samt å drive energieffektivt for å minske vårt fotavtrykk. Videre praktiserer vi grundig sortering av avfall for å sikre riktig resirkulering. For oss er bærekraft ikke kun en policy, men en integrert del av vår hverdag og etiske praksis. Vi er forpliktet til å kontinuerlig forbedre oss og innovere for å sikre en bærekraftig fremtid for både vår virksomhet og samfunnet vi er en del av.

 

 

Lurer du på hvordan vi i Frich´s håndterer og jobber for å motvirke negative konsekvenser knyttet til grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold?

Les mer herSAMARBEIDSPARTNERE

Frich's samarbeider med

SAMFUNNSENGASJEMENT

Frich's har lokale avtaler med