I Lillehammer kan du utforske Maihaugen, teste ferdighetene dine i Hafjell, eller ta en tur til de historiske olympiske anleggene. Du kan også nyte en båttur med Skibladner på Mjøsa, eller legge ut på eventyr med sykkel, ski, eller til fots gjennom det vakre landskapet. Bare to og en halv time fra Oslo, ligger Lillehammer perfekt plassert i Gudbrandsdalen, en region kjent for sin rike historie, inkludert de berømte OL i 1994 og den populære Netflix-serien "Lilyhammer".

 

De olympiske arenaene fra 1994 er fortsatt aktive og fungerer som knutepunkter for vintersport, tett integrert med andre kjente destinasjoner som Kvitfjell, Skeikampen, Gålå, og Sjusjøen. Dette gjør Lillehammer til et yndet reisemål året rundt, hvor besøkende kan nyte alt fra alpinsport til langrenn i noen av Norges mest snøsikre områder.

Sommeren i Lillehammer byr også på spektakulære naturopplevelser. Regionen er ideell for sykling, vandring, ridning, og rafting, og tilbyr besøkende en aktiv ferie i nydelige omgivelser. Gudbrandsdalen, kjent som et matkammer, gir deg også muligheten til å smake på lokale delikatesser og tradisjonelle norske retter.

Lillehammer og omegn er stolt av å være et Bærekraftig reisemål. Dette merket indikerer en forpliktelse til å arbeide systematisk for å redusere turismens negative påvirkning og for å forsterke de positive effektene av reiselivet

Besøk familievennlige attraksjoner som Hunderfossen Eventyrpark og Lilleputthammer, hvor spenning og underholdning venter barn i alle aldre. For de som søker en roligere dag, tilbyr Maihaugen levende historiefortellinger, og Norsk Vei- og Vegmuseum engasjerende utstillinger – med gratis inngang.

Utforsk også Kittilbu Utmarksmuseum for en dypere forståelse av regionens natur og kultur, og dra nytte av deres status som besøkssenter for Langsua Nasjonalpark for tips om de beste lokale fotturene.

Uansett om du foretrekker høyoktan aktiviteter eller rolige dager i naturen, tilbyr Lillehammerregionen en perfekt blanding av eventyr, kultur, og avslapning for reisende i alle aldre. Velkommen til et ekte norsk eventyr i hjertet av Gudbrandsdalen!

Overnatting og spisesteder i Lillehammerregionen

Maihaugen Spiseri
Maihaugen på Lillehammer er et stort friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Maihaugen Spiseri ligger i besøkssenteret og har vakker utsikt mot Garmo stavkirke.
Her får du kaker, vafler og ulike lunsjretter. Kafeen har åpent hele året og følger museets åpningstid.

Se mer her


Kunstkaféen
Kunstkaféen er et naturlig møtested for unge og gamle, turister og lokale!
I Lillehammer Kunstmuseums kafé kan du nyte et rikt utvalg i bakevarer og lunsjretter i særegne arkitektoniske omgivelser.

Se mer her


Ilsetra Hotel
Rundt 30min fra Lillehammer, på toppen av Hafjell, nesten 1000 meter over havet finner du Isetra. På Ilsetra danner et fjelltun med fire leilighetsbygg. I hovedhuset finner du vår restaurant, bar, peisestue og velværeavdeling med utendørs oppvarmet basseng og forskjellige badstuer. Ilsetra har en unik beliggenhet som også gir deg muligheten til å nyte frisk fjelluft med nærhet til natur, stier, langrennsløyper og alpinanlegg.

Se mer her


Dale-Gudbrands Gard
Er du på leting etter overnatting i Gudbrandsdalen, eller et sted der du kan arrangere konferanser eller markere store og små familiebegivenheter? På Dale-Gudbrands Gard kan du oppleve moderne komfort og god mat i historiske omgivelser.

Se mer her