Velkommen til den majestetiske Dovrefjell, et fantastisk reisemål som ligger strategisk plassert mellom Oslo og Trondheim. Dette unike området er et paradis for eventyrlystne og naturelskere, med sin blendende skjønnhet og rike kultur.

Med sin nærhet til andre populære nasjonalparker og E6 mellom de store byene, er Dovrefjell det ideelle utgangspunktet for å utforske den norske fjellheimen. Hit kommer folk fra alle kanter av landet for å oppleve det varierte landskapet og de utallige mulighetene for aktiviteter.

Utforsk Dovrefjells mangfoldige aktiviteter

Dovrefjell er et paradis for natur- og friluftsentusiaster, med et imponerende utvalg av aktiviteter som passer for alle. Lange vandringer langs stier som fører fra hytte til hytte tar deg gjennom frodige fjellbjørkeskoger og åpne snaufjell, med spektakulære utsiktspunkter som Høgsnyta som belønning.

For sykkelentusiaster byr Tour de Dovre på spennende utfordringer, mens de som foretrekker et roligere tempo kan utforske fjellene fra hesteryggen.

 

 

 

En av de mest unike opplevelsene på Dovrefjell er Moskusstien, en tilrettelagt sti hvor du har gode sjanser til å observere de imponerende moskusoksene som beveger seg fritt i området. Disse majestetiske dyrene, med sin karakteristiske pels og robuste bygning, er et fantastisk syn og en populær attraksjon.

For de som ønsker en dypere forståelse av Dovrefjells moskusokser, anbefales det sterkt å bestille en guidet tur med Dovre og Lesja Aktiv. Deres spesialiserte moskussafari-turer gir ikke bare økte sjanser for å se disse dyrene, men gir også verdifull innsikt i deres atferd og habitat gjennom erfarne guider. Dette sikrer en trygg og informativ opplevelse, og er uten tvil den beste måten å oppleve moskus på nært hold.

Se mer her

Møt villreinen på nært hold

Villreinen, et symbol på den norske villmarken, spiller en viktig rolle i områdets økosystem. På Besøkssenter villrein ved Hjerkinn får du en dypere forståelse av denne artens historiske og økologiske betydning gjennom interaktive utstillinger og muligheten til å delta på guidede turer. Senteret gir også besøkende sjansen til å teste sine kunnskaper med en villreinquiz, samt å studere utstoppede dyr og ekte skjeletter, noe som gir en unik innsikt i villreinens liv i Dovrefjells villmark.

Arkitektur og utsikt på Viewpoint Snøhetta

Viewpoint Snøhetta, designet av det anerkjente arkitektkontoret Snøhetta, tilbyr en enestående utsikt over Snøhetta-massivet. Denne arkitektoniske perlen er nøye integrert i det naturlige landskapet, og gir deg en unik mulighet til å oppleve fjellets majestetiske skjønnhet på nært hold. Utsiktspunktet er tilgjengelig for alle, med en kort og enkel tur fra parkeringsplassen som gjør det tilgjengelig uavhengig av fysisk form. Her kan du beundre Snøhettamassivet i all sin prakt, og oppleve den unike arkitekturen som rammer inn landskapet og skaper en atmosfære av ro og harmoni.

Pilegrimsleden for refleksjon og ro

Utforsk historien og opplev indre ro mens du følger Pilegrimsleden gjennom Dovrefjell. Denne gamle vandringsruten tar deg med på en reise gjennom storslåtte landskap og historiske steder, og gir deg muligheten til å følge i fotsporene til historiske pilegrimer. Med en unik blanding av fysisk utfordring og mental ro, inviterer denne pilegrimsferden deg til å oppleve indre fred og refleksjon.

Gudbrandsdalsleden, en del av Pilegrimsleden som fører til Trondheim, går også gjennom Dovrefjell. Denne ruten tilbyr en perfekt mulighet for å finne fred og hvile fra hverdagens stress og mas, og gir deg et verdifullt pusterom i vakre omgivelser.

 

Overnatting og gode matopplevelser 

Dovrefjell tilbyr varierte overnattingsmuligheter som kombinerer komfort med autentiske opplevelser:

Kongsvold Fjeldstue
Kongsvold Fjeldstue er et historisk hotell med egen jernbanestasjon. Kongsvold ligger inntil Dovrefjell Nasjonalpark 900 moh. øverst i Drivdalen. Den gamle skysstasjonen består av over 20 velholdte bygninger, og interiørene inneholder mange antikviteter fra flere hundrede års fjellstuedrift.

Se mer her 


Basecamp Frich’s Hjerkinn
Basecamp Frich’s Hjerkinn er perfekt for de som ønsker å utforske Dovrefjell, Rondane og Sunndals fjella nasjonalparker. Dette overnattingsstedet tilbyr en unik mulighet til å dykke inn i naturens skjønnhet med stil og komfort. Med sin spektakulære beliggenhet og utsikt over Snøhetta, tilbyr Basecamp Hjerkinn komfortable rom og moderne fasiliteter som gjør oppholdet både avslappende og opplevelsesrikt. Gjestene kan delta i skreddersydde teambuildingaktiviteter og utforske området gjennom organiserte turer.

Se mer her


Frich’s Dombås

Frich´s Dombås har vært et velkomment spisested for reisende siden 1942. Dette stedet har utviklet seg fra en enkel veikro til en moderne restaurant og møteplass for både lokale og besøkende. Med et varmt og innbydende miljø, tilbyr Frich's Dombås en meny som kombinerer tradisjonelle norske retter med internasjonale favoritter, inkludert vegetar- og veganalternativer. Restauranten er også kjent for sitt imponerende utvalg av hjemmelagde kaker og smørbrød, noe som gjør ethvert måltid til en spesiell opplevelse. For de som planlegger spesielle anledninger eller trenger cateringtjenester, tilbyr Frich's Dombås skreddersydde løsninger som garanterer at din begivenhet blir både minneverdig og vellykket.

Se mer her


Ljoshaugen Camping
Like ovenfor Dombås, kun 300 meters gange fra sentrum, ligger Ljoshaugen hytter og camping med fantastisk utsikt over bygda. Det er flotte turområder like i nærheten og gode fiskemuligheter i fjellvann eller i Lågen.
Fra Ljoshaugen hytter og camping er det kort vei til Dovrefjell og Pilegrimsleden. I Dombås sentrum er det sykkelutleie og daglige bussavganger for Elgsafari og Moskussafari på Dovrefjell. Ljoshaugen har 20 ulike rom, stabbur og campinghytter som ligger fint i terrenget. Det er mulig å leie sengetøy på stedet. 

Se mer her