I hjertet av Romsdalen, omringet av Norges mest dramatiske fjell og dype daler, ligger Åndalsnes – en by som er en ekte perle for de som liker flott natur. Byen, som har tjent seg kallenavnet Tindehovedstaden, byr på spektakulære naturopplevelser og aktiviteter for enhver smak og ferdighetsnivå.

Romsdalseggen - En av verdens vakreste fjellturer
En tur til Åndalsnes ville ikke være komplett uten å vandre langs Romsdalseggen. Denne turen er kjent verden over for sine åndeløse utsikter og utrolige landskap. Fra Romsdalseggen kan du se ned på den ikoniske Trollveggen, omringet av kjente fjell som skaper en av Norges mest imponerende panoramautsikter.

Trollveggen og Trollstigen - Ikonene i Romsdal
Trollveggen, Europas høyeste loddrette fjellvegg, tilbyr ikke bare en imponerende syn fra bakken, men også utfordringer for klatrere. For de som foretrekker en mindre ekstrem tilnærming til fjellene, tilbyr Trollstigen en kjøretur gjennom imponerende hårnålssvinger med storslått utsikt – en tur som er like spennende fra bilsetet som den er vakker.

Utsiktspunktet Rampestreken
Etter en oppstigning langs den nye Romsdalsgondolen eller via den utfordrende stien, belønnes vandrere med utsiktspunktet Rampestreken, som tilbyr en av de mest spektakulære utsiktene over Åndalsnes og Romsdalen. Dette dramatiske utkikkspunktet stikker ut fra fjellet, og gir en følelse av å sveve over dalen – et perfekt sted for uforglemmelige fotografier og minner.

Nyt naturen fra sykkelsetet eller togvinduet
For en mer avslappet måte å oppleve Åndalsnes' spektakulære landskap, prøv en sykkeltur rundt området eller en togtur med Raumabanen. Denne togstrekningen er kåret til en av Europas vakreste togreiser, og det er lett å se hvorfor, med sin rute langs elver og fjell som tar pusten fra deg.

Raumabanen 
Raumabanen er mer enn bare en togreise; det er en kinematisk opplevelse i seg selv, som har blitt brukt som bakteppe for flere internasjonale filmer, inkludert scener fra "Harry Potter" og "Mission Impossible". Dette er din sjanse til å leve i en filmstjerne sin fotspor, omringet av noen av verdens mest dramatiske landskaper.

Bærekraftig reisemål
Åndalsnes og hele Rauma kommune har oppnådd merket for Bærekraftig Reisemål, noe som vitner om en forpliktelse til å bevare dette vakre området for fremtidige generasjoner ved å redusere turismens negative påvirkninger og forsterke de positive effektene.

Festivaler og Kultur
I tillegg til naturen, er Åndalsnes også vert for ulike kulturelle begivenheter som Norsk Fjellfestival og Raumarock, som bringer sammen natur, musikk og fest i et unikt miljø.

Åndalsnes er ikke bare et sted du besøker, det er et sted du opplever. Fra toppen av Nesaksla til de dype kløftene i Romsdalsfjorden, inviterer Åndalsnes deg til å utforske og undre deg over naturens kraft og skjønnhet. Så ta på deg vandreskoene, pakke ryggsekken og gjør deg klar for eventyr i Norges egen eventyrby.

Overnatting og spisesteder i Åndalsnes

Frich´s Ekspress Hotel Åndalsnes
Frich´s Ekspress Hotel Åndalsnes er et ubemannet hotell med 19 rom, sentralt på Åndalsnes. Hotellet var nytt 2020 og alle rom er moderne og komfortable, med TV, WiFi, safe, skrivebord og stol, delikat bad og behagelige senger fra Wonderland på Åndalsnes.

Se mer her