Nesten halvveis mellom Oslo og Trondheim, der Østerdalen gradvis møter det dramatiske fjellandskapet, finner du Alvdal. Dette levende og kreative samfunnet tilbyr et mangfold av opplevelser som tiltrekker besøkende av alle slag – fra eventyrlystne familier til naturelskere og kulturinteresserte.

Utforsk Kjell Aukrusts fantastiske verden
Et høydepunkt i Alvdal er uten tvil Huset Aukrust. Designet av den anerkjente arkitekten Sverre Fehn, gir dette museet et dypdykk i multikunstneren Kjell Aukrusts rike univers. Her kan besøkende fordype seg i Aukrusts tegninger, bøker, filmer, og ikke minst hans fantasifulle oppfinnelser. Besøk Flåklypasalen for en filmopplevelse, eller nyt en håndlaget sjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin.

Musikk og magi i skogene
For musikkelskere tilbyr Alvdal unike opplevelser som musikkfestivaler midt i skogen, hvor du kan oppleve både kjente og nye artister i idylliske omgivelser. Dette gir en perfekt blanding av natur og kultur, som skaper varige minner.

Bestig Tronfjellet
For de eventyrlystne er Tronfjellveien et must. Denne veien er Norges nest høyeste bilvei og fører deg rett til topps på Tronfjellet. Utsikten fra toppen er intet mindre enn spektakulær, med klar sikt til sju prestegjeld og videre. Underveis kan du også besøke graven til den indiske filosofen Swami Sri Ananda Acharya, et unikt kulturelt og spirituelt stoppested.

Jutulhogget
Et Geologisk under 20 kilometer sør for Alvdal sentrum finner du Jutulhogget, Nord-Europas største juv. Dette majestetiske naturfenomenet, et resultat av istidens krefter, er et syn som må oppleves. Området er ikke bare geologisk signifikant, men også biologisk unikt med sitt spesielle planteliv og som et viktig hekkeområde for fugler.

Nyt roen i Alvdal vestfjell
Hvis du søker ro og fred, tilbyr Alvdal Vestfjell utallige muligheter for vandring, fiske og bare det å være ett med naturen. Disse stille og ofte uberørte områdene er perfekte for å koble av fra hverdagens stress.

Alvdal er også et flott utgangspunkt for å utforske naboregionene Rondane, Røros, Femundsmarka og Savalen. Hver av disse stedene byr på sine egne unike attraksjoner og naturskjønnhet.

Besøk Alvdal Enten du er interessert i et kort besøk, et lengre opphold eller kanskje til og med et livslangt eventyr, har Alvdal alltid noe nytt og spennende å tilby. Så hvorfor ikke legge din neste Norgesferie til Alvdal og oppdage alt det fantastiske denne regionen har å by på?

Overnatting og spisesteder i Alvdal

Frich´s Alvdal
Den ideelle hvilepausen i Østerdalen – strategisk plassert midt mellom Oslo og Trondheim. Her finner reisende muligheten for en komfortabel overnatting, gode måltider, samt et spiseri med lange tradisjoner. I tillegg til dette, tilbyr vi også fasiliteter for møter og konferanser, og er dermed det perfekte stedet for både forretningsreisende og fritidsreisende. 

Se mer her