Kongsvold Fjeldstue er et historisk hotell med egen jernbanestasjon. Kongsvold ligger inntil Dovrefjell Nasjonalpark 900 moh. øverst i Drivdalen. Den gamle skysstasjonen består av over 20 velholdte bygninger, og interiørene inneholder mange antikviteter fra flere hundrede års fjellstuedrift.

Pilgiegrimsleden går gjennom tunet og DNT-merkede ruter går vestover til Reinheim og Snøhetta, østover mot Folldal og sørover til Hjerkinn, Eysteinskyrkja og Rondane. Nord for Kongsvold kan du gå Vårstigen og hver dag i sesongen arrangeres guidede moskusturer. Påmelding og betaling kan gjøres på Kongsvold.

Kongsvold Fjeldstue har 32 hotellrom, salonger, spisesal og konferansefasiliteter.
Kongsvold Fjeldstue er et tradisjonsrikt hotell med moderne komfort. Fjellstuetradisjonen strekker seg tilbake til 1100-tallet, og de eldste bygningene vi nå har er fra 1720. Kongsvold er restaurert i samarbeid med Riksantikvaren og lokale håndverkere og har 32 rom med dusj og toalett, moderne kurssal, trivelige salonger og spisesal til 70 gjester.

Kongsvold Fjeldstue skifter navn pr 15 juni til Frich`s Hotel & Spiseri Kongsvold as, og driften blir fra samme dato ivaretatt av Frich`s gruppen – som har flere kroer og overnattingsbedrifter, fra Brumunddal i sør til Oppdalsporten i nord.

 Opplev Moskussafari hos oss! Les mer her.

2021 sesongen for Skyttelbussen til Snøheim blir 25. juni til 26. september.
Billettsalg for sesongen vil starte 15. april.

DNT-hytta Snøheim ligger på Dovrefjell, ved foten av Snøhetta. Herfra har du tilgang til mange ulike fotturer av kortere og lengre slag - blant annet 10 topper over 2000 meter.

Bussen har fem daglige avganger. Bussavgangen er fra tunet ved Hjerkinnhus og
Norsk villreinsenter på Hjerkinn. Bestill billett fra Hjerkinnhus, Dovre, og ikke fra Hjerkinn, kryss E6.
På første avgang hver morgen og nest siste retur er bussen innom Hageseter turisthytte.

Skyttelbussen kjører for å få minst mulig trafikk av biler, syklister og gående langs veien.
Bussjåførene har derfor ikke anledning til å ta om bord eller slippe av passasjerer underveis.
(Egne regler for jegere i reinsjakta.) Det er heller ikke anledning til å ta med sykkel på bussen.

Når du får melding om at det er fullt på en avgang kan du søke ledige billetter på andre avganger eller møte opp på ønsket avgang og vente på ekstratur. Bussen kjører ekstraturer til alle er kommet med.
Billettpris er 85 kr. Les mer på www.nor-way.no