Dovrefjell er det eneste stedet i Norge, og et av svært få steder i verden, hvor du kan se moskusen. Dovre & Lesja Aktiv tilbyr moskussafari hver dag i sommerhalvåret. Møtepunktet for denne safarien er på Basecamp Frich’s Hjerkinn 10:00, eller på Kongsvold Fjellstue 10:15.

Du vil bli guidet av lokale reiseledere fra Dovre & Lesja Aktiv i jakten på moskusene på Dovrefjell, og du er nesten garantert å se dette praktfulle dyret på denne ekskursjonen. Denne safarien er en fottur, og fordi dyrene beveger seg fritt i nasjonalparken, er det vanskelig å forutsi hvor lang eller utfordrende hver dag vil være. Generelt varer denne safarien 5-6 timer avhengig av hvor moskusoksene er, vær og gruppens kondisjon. Turen kan være mellom 7-15 km med en del stigning underveis, så denne safarien er ikke egnet for gjester med helseproblemer (hjerte, rygg, knær).

Vi anbefaler at du tar med varme/vindtette klær og vanntette tursko, da vi vil stige til over 1.000 moh. Ta med matpakke og drikke. Guiden tar med et teleskop, men hvis du har en kikkert, anbefaler vi å ta med denne også.

Safarien går daglig fra 1. juni til midten av oktober. Resten av året kan denne safarien bestilles med en privat guide.

Les mer og bestill din moskussafari på www.dovrelesja.no/no-moskussafari.