Lillehammer Skiklub og Norges Skiforbund skal i samarbeid med NRK arrangere Norges historiens første felles NM for skiforbundets 6 grener i mars 2020.

Lillehammer Skiklub og Norges Skiforbund skal i samarbeid med NRK arrangere Norges historiens første felles NM for skiforbundets 6 grener i mars 2020. Dette blir en NM uke, med fokus på kultur og idrett i fellesskap, og i utgangspunktet blir datoene fra 23.-29.mars.

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF), og Norsk Rikskringkasting (NRK) skal i fellesskap utvikle, planlegge og gjennomføre "NM-veka". NM-veka er et fellesprosjekt - organisert av NIF og de medvirkende særforbund (SF), og produsert/TV-sendt av NRK.

Lillehammer Skiklub er tildelt ski-NM del to i 2020, og det blir en NM-uke der alle seks grener i Norges Skiforbund blir involvert.

Mesterskapet starter 23. mars og omfatter hele 11 forskjellige idrettsgrener. Norges Skiforbund har lagt del to av sitt NM-program til Lillehammer, det vil si hopp og kombinert, kvinner og menn, fem og ti km sprint, teamsprint og fem- og tre mils langrenn. Finalen i juniorcupen i langrenn skal også arrangeres i Lillehammer samtidig. Alle langrennsøvelsene skal gå på Birkebeineren.