Frich's Wood Hotel

1. mars 2019 åpnet vi dørene til verdens høyeste trehus. Mjøstårnet troner i himmelhøyde med sine 84,5 meter over bakken. Tårnet byr på fristende lokale råvarer i hotellets restaurant og fine konferanse- og selskapslokaler.

Vi ønsker deg velkommen til verdens høyeste trehus i Brumunddal. Wood Hotell i Mjøstårnet har hele 72 hotellrom, samt en suite i 15. etasje og totalt 6 konferanserom.

Besøk hotellets restaurant for et deilig måltid med utsikt over Mjøsa eller ta en tur med fantastiske Skibladner som er Norges eneste hjuldamper. Her er det med andre ord muligheter for å skape gode minner av den historiske art i verdens høyeste trehus.

Hotellet ligger nært plassert Brumunddal togstasjon og har Mjøsa i Hedmark som nærmeste nabo. Hopp på toget i Oslo eller fra Oslo Lufthavn og opplev bygget basert på kortreist materiale i moderne design.

Wood Hotel - Frich´s Hotel & Spiseri, Brumunddal AS
Tårnvegen
NO-2380 Brumunddal
Tlf. +47 48 11 02 00
woodhotel@frich.no

Opplevelser i området

MJØSTÅRNET VERDENS HØYESTE TREHUS

Wood Hotel – Frich’s Hotel & Spiseri Brumunddal AS, ligger i verdens høyeste trebygning i Brumunddal, rett ved E6 og Mjøsa. Mjøstårnet er innovasjon i verdensklasse, der tradisjonelle materialer, som er kortreist, møter ny teknologi og design.

Bygget høster stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Mjøstårnet inneholder 32 selveierleiligheter, fem etasjer med kontorlokaler og hotellet med sine 72 hotellrom, restaurant og konferanserom i 2. og 17. etasje. I tillegg er det en stor svømmehall tilknyttet hotellet.

Hotellet:
72 hotellrom i 8. – 11. etasje + 1 suite i 15 etasje.
4 konferanserom i 2. etasje + 2 i 17. etasje.
Restaurant og bar i første etasje.
Båthavn med tilgang til Skibladner.

PRØYSENHUSET

Prøysenhuset ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen.

Huset er tegnet av Snøhetta i et formspråk som harmonerer med naturen rundt. Inne i huset finner man Kafé Julie, en innholdsrik prøysenbutikk, utstilling, Prøysenscena og flere aktivitetsrom. I aktivitetsrommene legges det til rette for ulike alderstilpassede aktiviteter, som snekkerverksted, skriveverksted, lesing og lek. I tillegg er det en bakerovn i kaféen og her vil det ofte foregå prøyseninspirert baking.

Prøysenhuset er et nasjonalt kulturhus til ære for Alf Prøysen. Her skal man oppleve og lære mer om hans liv og virke. Prøysenhuset skal hedre, minne og aktualisere arven etter Prøysen – og inspirere stadig nye generasjoner.

Huset ble gitt i gave fra Arthur Buchardt til Ringsaker kommune i anledning Alf Prøysens 100-årsjubileum. Det ble åpnet under en storslagen seremoni på hans fødselsdag 23. juli 2014.

SKIBLADNER

Opplev et “flytende museum”. Ta turen med Skibladner, Norges eneste hjuldamper, og verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk. Båten er opprettholdt i autentisk stil siden 1854, og tar 230 passasjerer. Absolutt en opplevelse å anbefale.

Nyt det vakre Mjøslandskapet, og innta middag med laks i Plads Madsalon. Tidligere var Skibladner viktig for postgangen. Fremdeles er det eget postkontor ombord, så du kan sende postkort som blir stemplet Skibladner. Opplev skovlene i drift, og dampmaskinen!

Skibladner seiler på Mjøsa fra mai til oktober hvert år. Nytt for “Mjøsas hvite svane” er at hjuldamperen nå titter innom Mjøstårnet på sin rute.

FLERE OPPLEVELSER OG TURER

Blant fjell og daler, frodige kulturlandskap og maleriske vannveier finner du fort ditt favorittsted i Hedmark. Om sommeren kan du utforske de mange vandremulighetene i en av regionens mange nasjonalparker. Mjøstårnet er Frich´s nyeste tilskudd i Hedmark-regionen med kort vei til mange tilbud og fasiliteter.

Matfatet
Matfatet er regionens utstillingsvindu for kortreist mat. Her finner du alt fra poteter og solbærsaft til kjøttvarer og vaktelegg. Her kan du spise småretter laget av lokale råvarer, og bli inspirert til å lage gode matopplevelser på ditt eget kjøkken. Matfatet finner du midt på torget i Brumunddal.

IKEA Ringsaker
IKEA Ringsaker ligger omtrent 15 minutter med bil fra Wood Hotel. Her kan du handle alt fra møbler til kosedyr, og samtidig nyte et måltid på den berømte IKEA restauranten. Et godt tips er å sette av god tid når du skal på IKEA. Det tar ofte lengere tid enn man tror.

Sjusjøen
Om vinteren valfarter skibomser fra hele landet til regionens mange skianlegg og langrennsløyper. Sjusjøen regnes som en av Europas beste langrennsdestinasjoner, med mer enn 300 kilometer med oppkjørte løyper for både klassisk og fristil.

 

Praktisk info

Bobilparkering og tømmeanlegg Her får du bobilparkering med strøm, vi har også Oppdals eneste tømmeanlegg.
Valutaveksling Hos oss kan du betale i både euro og norske kroner uten gebyr.
God tradisjonsmat Vi serverer frokost, lunsj og middag. Vi lager også smakfulle retter med lokale sesongvarer.
El-parkering og ladestasjoner Vi har ladestasjoner for el-biler.
Gratis kaffe til middagsgjester Spiser du middag hos oss får du alltid gratis kaffe.
Rene toaletter & handicap toalett Vi vedlikeholder og rengjør toalettene hver dag.
Store parkeringsplasser Vi har parkering for både bil, buss, bobil og trailer.
Trådløst internetttilgang Hos oss får du gratis Wi-Fi tilgang, så du kan surfe på nett.
Turistinformasjon Åpent alle dager fra 08.00-23.00
Overnatting Vi har flere rom med fine fasiliteter som bidrar til en god natts søvn.

norwegian roads