Frich's Dale-Gudbrandsgård

Er du på let etter overnatting i Gudbrandsdalen, eller et sted der du kan kan arrangere konferanser eller markere store og små familiebegivenheter? På Dale-Gudbrands Gard kan du oppleve moderne komfort og god mat i historiske omgivelser.

Få norske garder har så rik kulturhistorie som Dale-Gudbrands Gard på Hundorp. Så langt tilbake som i vikingtiden var garden et samlingssted for mektige møter og store begivenheter.

Det første store møtet fant sted i år 1021 mellom Olav den Hellige og gårdsherren Dale-Gudbrand. Møtet er beskrevet i Heimskringla av Snorre Sturlasson og markerer begynnelsen på innføringen av kristendom i Gudbrandsdalen. I dag består Dale-Gudbrands Gard av seks bygninger, som benyttes til overnatting, matservering, kurs og konferanser.

Frich´s Hotell & Spiseri AS
Hundorpgjeilen 12
NO-2642 Sør Fron
Tlf. +47 91 15 89 38
dale-gudbrandsgard@frich.no

 

Opplevelser i området

GRAVHAUGEN PÅ HUNDORP

Dale-Gudbrands Gard er et uttrykk for Opplands rike kulturhistorie. Her finner du kulturminner og historikk av høy nasjonal verdi – midt i hjertet av Gudbrandsdalen.

De mange gravhaugene fra før kristen tid vitner om stor makt og posisjon i Gudbrandsdalen i vikingtiden. Dale-Gudbrands Gard på Hundorp var et herresete, og det neststørste gudehovet i landet lå på nabogården Hove. I dag er Hundorp og Dale-Gudbrands Gard 1000-årsstedet i Oppland.

Få norske gårder har så rik kulturhistorie som Dale-Gudbrands Gard på Hundorp. Siden vikingtiden har dette vært et samlingssted for mektige møter og store begivenheter.

Det første store møtet på garden fant sted i år 1021 og var mellom Olav den Hellige og gardsherren Dale-Gudbrand. Møtet er beskrevet i Heimskringla av Snorre Sturlasson og endte med at Torsbildet ble knust, og innføringen av kristendommen startet i Gudbrandsdalen. I 2021 er det 1000 års jubileum for klubbeslaget på Hundtorp. 

PEER GYNT STEMNET

Peer Gynt-stemnet har et bredt program, med unik konserter, en kunstutstilling, organiserte turer i fjellet og mye mer. Hovedarrangementet under festivalen er teaterproduksjonen "Peer Gynt" på Gålåvatnet.

Teaterstykket ved Gålåvatnet presenterer den autentiske Peer Gynt. I de norske fjellene hvor den historiske Peer en gang vandret, kan du oppleve norsk kultur, musikk og natur på et unikt utendørs amfi.

Stykket fremføres med musikk inspirert av den originale "Peer Gynt suiten" av Edvard Grieg, og hvis du ser godt etter er enkelte scener også inspirert av Edvard Munchs malerier.

Se hva som skjer og bestill billetter på peergynt.no

BESSEGGEN

Besseggen er blandt de mest populære fotturene i landet, og "alle" ønsker å ha gått turen en gang. Mer enn 30.000 turgåere absolverer Besseggen hver sommer. Dette etterlater seg spor i den skjøre fjellnaturen, og stien har derfor blitt steinlagt i liene ovenfor Gjendesheim og Memurubu. Vis hensyn og bli på stien når du går tuen!

Besseggen er med sine 14 km og mer enn 900 høydemetre ingen "walk in the park", og du burde ha en litt over gjennsnittet god kondisjon. Turen tar vanligvis 6-7 timer, pluss pauser. Men det finnes varianter for mindre godt trente turgåere som også gir storartete utsikter og flotte opplevelser.

Eggen byr på noe klyving, og selv om det aldri er direkte utsatt, så er det hele 700 m ned til Gjende og 300 m til Bessvatnet. Det er nok til å gi noen et sug i magen!

Turen en en enveistur der du bruker Gjendebåten mellom Gjendesheim og Memurubu på billedskjønne Gjende. Det er i grunnen det samme hvilken vei du tar båten, men langt de fleste velger å kjøre båt inn og gå tilbake. Begge variantene har noen fordeler og ulemper. 

Praktisk info

Bobilparkering og tømmeanlegg Her får du bobilparkering med strøm, vi har også Oppdals eneste tømmeanlegg.
Valutaveksling Hos oss kan du betale i både euro og norske kroner uten gebyr.
God tradisjonsmat Vi serverer frokost, lunsj og middag. Vi lager også smakfulle retter med lokale sesongvarer.
El-parkering og ladestasjoner Vi har ladestasjoner for el-biler.
Gratis kaffe til middagsgjester Spiser du middag hos oss får du alltid gratis kaffe.
Møterom & konferanserom Vi har møte- og konferanserom med mange sitteplasser og ekstra utstyr.
Rene toaletter & handicap toalett Vi vedlikeholder og rengjør toalettene hver dag.
Store parkeringsplasser Vi har parkering for både bil, buss, bobil og trailer.
Trådløst internetttilgang Hos oss får du gratis Wi-Fi tilgang, så du kan surfe på nett.
Hytte eller leilighet Vi har 2 leiligheter med 4-7 sengeplasser og 1 hytte (10 pers), alle med egne toalett, dusj og TV.
To veikroer i én Vår veikro finner du på begge sider av veien, så her kan du stoppe uansett hvilken vei du kjører.
Turistinformasjon Åpent alle dager fra 08.00-23.00
Overnatting Vi har flere rom med fine fasiliteter som bidrar til en god natts søvn.

norwegian roads