Frich's Dombås

Dombås er mye mer enn en rasteplass mellom Oslo og Trondheim. Dette er et springbrett til noen av de mest fantastiske Norske opplevelsene.

Det lille tettstedet Dombås har flotte naturomgivelser med kort vei til Dovrefjell, Rondane nasjonalpark, alpinbakke, langrennsløyper og mer. I Dovrefjell finner man flere fjelltopper over 2000 meter, og den berømte Snøhetta er den høyeste fjelltoppen i Norge utenom Jotunheimen.

Med spennende aktiviteter som moskussafari, rafting, fjellvandring, hundekjøring og mye mer tilgjengelig er Dombås utvilsomt en destinasjon for de som ønsker en ferie med spenning og aktiviteter i vakker natur.
Moskussafari pris per person kr. 450,-

Frich’s på Dombås metter magen og gir deg en god hvilepause på veien.

Frich´s Kafe og Spiseri AS
Sentralplassen 3 A
2660 Dombås
Tlf. +47 61 24 10 23 / +47 90 09 88 87
dombas@frich.no

Opplevelser i området

TROLLSTIGEN

Frich’s på Dombås ligger på veien til Trollstigen, kun 1,5 time unna. Spis en god matbit hos oss før du begir deg ut på turistvegen med vestnorsk natur på sitt mektigste. Her får du svimlende utsikt over bratte fjellsider, høye fossefall, dype fjorder og fruktbare daler. Veien er omkranset av majestetiske fjell som Kongen, Dronninga og Bispen.

Vi anbefaler på det sterkeste en tur til Trollstigen. Selve Trollstigplatået og de to spektakulære utsiktspunktene som gir full skue over landskapet, er arkitekttegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter. Alt er bygget i stål og glass og gir god beskyttelse mot vær og vind. Konstruksjonen er laget slik at den går i ett med omgivelsene, stedvis hugget inn i fjellet, mens andre deler er bygget opp med steinmur.

Les mer om Trollstigen.

 

DOVREFJELL

Ikke langt unna ligger spektakulære Dovrefjell. Velkommen til ett av de vakreste naturområdene i Norge. På Dovrefjell kan du oppleve moskusen i sitt rette element, bli med på elgsafari, lære om villreinens historie, besøke fangstminneparken ved Hjerkinn, bestige Norges nasjonalfjell Snøhetta, nyte god mat og spektakulære sanseinntrykk.

Dovrefjell er det eneste stedet i Norge, og ett av få steder i verden, hvor du kan oppleve moskus. Du kan naturligvis gå ut i fjellet på jakt etter moskusen på egenhånd, men da må du være godt forberedt. En fullvoksen moskusokse kan veie 450 kilo, og den kan løpe i 60 km/t. Det kan ikke du. Derfor anbefaler vi deg å bli med på en organisert moskussafari med guide.

På guidede turer er du nesten helt sikker på å få se urdyret på Dovrefjell, og guiden vil sørge for at sikkerheten er ivaretatt slik at du får god tid til å studere og fotografere den majestetiske kongen av Dovrefjell. Vi organiserer moskussafari hver dag hele sommeren, og på bestilling vinterstid.

 

ELGSAFARI

Med sin imponerende størrelse og sitt praktfulle gevir er det ikke uten grunn at elgen bærer betegnelsen Skogens Konge. Den nordiske elgen er den største fastlandspattedyret i Nord-Europa. Og i Dombås finnes det mange av de!

Dombås Motell/Mountain Experience arrangerer moskus- og elgsafari. I motsetning til moskussafari som begynner tidlig på dagen, starter guidede turer for elgsafari senere på kvelden. I tillegg til å kunne se den majestetiske elgen, kan man se flere dyrearter som hjort, rev og fugler på turen.

Les mer om elg og moskussafari på visitnorway.no. Kanskje du er heldig å ser begge?

FLERE OPPLEVELSER OG TURER

Fra Dombås finnes det utallige steder og opplevelser du burde sjekke ut. Vi har samlet noen anbefalinger spesielt i nærheten av Frich’s på Dombås:

Gåtur opp til Håggåberget
Gåtur opp til Håggåberget

Besøk Sagelva vasskraftsenter
Restaurert sagbruk. Få et innblikk i opptil 300 år gammel historie

Raumabanen fra Dombås
Kåret til Europas mest naturskjønne togreise, nyt togturen!

Praktisk info

Bobilparkering og tømmeanlegg Her får du bobilparkering med strøm, vi har også Oppdals eneste tømmeanlegg.
Valutaveksling Hos oss kan du betale i både euro og norske kroner uten gebyr.
God tradisjonsmat Vi serverer frokost, lunsj og middag. Vi lager også smakfulle retter med lokale sesongvarer.
El-parkering og ladestasjoner Vi har ladestasjoner for el-biler.
Gratis kaffe til middagsgjester Spiser du middag hos oss får du alltid gratis kaffe.
Møterom & konferanserom Vi har møte- og konferanserom med mange sitteplasser og ekstra utstyr.
Rene toaletter & handicap toalett Vi vedlikeholder og rengjør toalettene hver dag.
Store parkeringsplasser Vi har parkering for både bil, buss, bobil og trailer.
Trådløst internetttilgang Hos oss får du gratis Wi-Fi tilgang, så du kan surfe på nett.
Hytte eller leilighet Vi har 2 leiligheter med 4-7 sengeplasser og 1 hytte (10 pers), alle med egne toalett, dusj og TV.
To veikroer i én Vår veikro finner du på begge sider av veien, så her kan du stoppe uansett hvilken vei du kjører.
Turistinformasjon Åpent alle dager fra 08.00-23.00
Overnatting Vi har flere rom med fine fasiliteter som bidrar til en god natts søvn.

norwegian roads