Frich's Oppdal

Det er gode grunner til at Frich’s i Oppdal blir kalt Oppdalsporten blant lokale og veifarende. For når du er her, har du nådd porten til noen av Norges flotteste naturopplevelser.

Hotellet og restauranten kan minne om en gammel Norsk tradisjonsrik hytte, med grass på taket og treinnvetar. Her er det koslig å stoppe for å få en matbit eller middag, men også for å få en god natts søvn. Et naturlig stopp for de fleste som reiser rundt i oppdal eller skal til Trondheim eller Oslo.

Herfra er det kun 12 km til Oppdal sentrum, 10 km til skianlegg, og golfarena.

Frich´s Motell og Spiseri AS
Trondheimsvegen 1220, Fagerhaug
7340 Oppdal
Tlf. +47 72 40 06 40
oppdalsporten@frich.no

Opplevelser i området

TOPPTURER

I Oppdal er det enkelt å la seg friste til å dra på tur. En gjestfri fjellheim gir deg turglede som varer lenge. Besøker du oppdalsfjella reiser du hjem med sekken full av gode fjellopplevelser.

Oppdal er naturlige utgangspunkt for fjellområdene Dovrefjell og Trollheimen. Her finner du turer og fjelltopper som er blant Norges mest populære fotturer. Bestig barske og vakre Snøhetta 2286 meter over havet, eller gi deg selv en utfordring med å gå den populære Trekanten i Trollheimen . Fjellområdene er mektige og imponerende, likevel vennlige og gjestmilde med korte anmarsjer og enkle bestigninger.

Naturen og topografien er variert og spennende, og det meste foregår over tregrensa. Glem åser og koller, reiser du til Oppdal – reiser du til fjellet. Her finner du korte turer og lange dagsmarsjer. Og nettopp derfor liker turfolket fjellbygda vår. Her finner mange sin favoritt, eller gjerne flere. Nå er det din tur. Fjellet venter på deg.

SKI I OPPDAL

Heisområdene i Oppdal er legendariske. I 1953 åpnet den første skiheisen, og er i dag et av landets største alpinanlegg. Nettverket omfatter fire fjell, 40 nedfarter og 50 kilometer med løyper. I en årrekke har Oppdal fått topplasseringer i rangering av Norges beste skianlegg.

Stillheten i fjellet er den du leter og lengter etter. Hvor det eneste du hører er dine egne hjerteslag, akkompagnert av stavtak og fraspark. Det handler om å være tett på de beste øyeblikkene. Med langrennski på beina er du klar for nettopp det. Skiene dine glir gjennom fjellets trikkeskinner – milevis med nypreparerte skispor.

Visste du at Oppdal har et løypetilbud på 180 kilometer som fordeler seg over store deler av fjellkommunen. Hvor mesteparten er knyttet sammen i et lett tilgjengelig stamløypenett. Uansett hvor du befinner deg i Oppdal, ligger det et langrennsspor helt i nærheten.

Les mer om fire fjell og ett heiskort

RAFTING

Du drar ikke til Oppdal om du vil ha late feriedager. Du reiser til Oppdal når du vil oppleve de beste naturopplevelsene. De du snakker om i morgen og sent vil glemme. Rafting er en flott opplevelse i det våte element og naturskjønne omgivelser

Turene kan gjøres i ulike områder av elva Driva, og passer for alt fra uerfarne og barnefamilier, til våghalsene som er ute etter det mer ekstreme.

Opplev Oppdal rafter på Driva og tilbyr 3 ulike raftingturer. Raftingturene er inndelt etter vanskelighetsgrad og er tilpasset med aldersgrenser for Normalturen, Barne- og familieturen og Gråura ekspert. Alle strekningene byr på fine naturopplevelser med stryk av ulik karakter og vanskelighetsgrad.

Lyst til å prøve? Sjekk ut opplevoppdal.no

 

FLERE OPPLEVELSER OG TURER

OUTTT er en app for den turglade. I appen kan du utforske turportaler som blant annet Oppdal med eventyr som fører deg dit dine drømmer går. Med over 70 turmål samlet i Oppdals portalen, finner du garantert turer som gir deg de beste fjellopplevelsene. Her er en liten smakebit av disse opplevelsene:

Bårdsfjellet via Porten 8.9 km
Lett tilgjengelig fjelltopp i langrennsmekka.

Sykkeltur over Ramshøpiken
Krevende sykkeltur

Gåtur opp til Håggåberget
En kort men bratt tur med utsikt.

Praktisk info

Bobilparkering og tømmeanlegg Her får du bobilparkering med strøm, vi har også Oppdals eneste tømmeanlegg.
Valutaveksling Hos oss kan du betale i både euro og norske kroner uten gebyr.
God tradisjonsmat Vi serverer frokost, lunsj og middag. Vi lager også smakfulle retter med lokale sesongvarer.
El-parkering og ladestasjoner Vi har ladestasjoner for el-biler.
Gratis kaffe til middagsgjester Spiser du middag hos oss får du alltid gratis kaffe.
Møterom & konferanserom Vi har møte- og konferanserom med mange sitteplasser og ekstra utstyr.
Rene toaletter & handicap toalett Vi vedlikeholder og rengjør toalettene hver dag.
Store parkeringsplasser Vi har parkering for både bil, buss, bobil og trailer.
Trådløst internetttilgang Hos oss får du gratis Wi-Fi tilgang, så du kan surfe på nett.
Hytte eller leilighet Vi har 2 leiligheter med 4-7 sengeplasser og 1 hytte (10 pers), alle med egne toalett, dusj og TV.
To veikroer i én Vår veikro finner du på begge sider av veien, så her kan du stoppe uansett hvilken vei du kjører.
Turistinformasjon Åpent alle dager fra 08.00-23.00
Overnatting Vi har flere rom med fine fasiliteter som bidrar til en god natts søvn.

norwegian roads